Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Alumni workshop 'Doe-Het-Zelfbeeld'

Datum
donderdag 31 oktober 2019
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
A002

Creatieve Workshop Doe-Het-Zelfbeeld: voor wie?

Beschrijf jezelf in drie woorden. Misschien heb je zo’n soort opdracht wel eens gekregen bij een sollicitatie. Om zo’n vraag goed te kunnen beantwoorden, moet je jezelf vragen stellen als: ‘wie ben ik?’ en ‘wat past er bij mij?’.

Het beeld wat je van jezelf hebt, ontwikkelt zich natuurlijk niet van de een op andere dag. Het is een continu proces waar zowel je hersenen als je omgeving bij betrokken zijn. Deze Masterclass biedt voor Leidse alumni een avond vol wetenschappelijke kennis en creativiteit bij het vormgeven van het eigen zelfbeeld.

Wat kun je verwachten?

Deze masterclass bestaat uit twee delen. Eerst krijg je de nieuwste wetenschappelijke kennis over zelfbeeldontwikkeling van Leidse bodem voorgeschoteld, met een focus op de rol van de hersenen in de adolescentie (de periode tussen de kindertijd en volwassenheid).

In het tweede gedeelte doe je een creatieve opdracht waarbij je kritisch naar jezelf en anderen kijkt en zo je eigen zelfbeeld, en het kind in jezelf, tot leven brengt… 

Wat levert het je op?

Aan het einde van de Doe-Het-Zelfbeeld Masterclass staat er één ding vast: je gaat sowieso met een eigen Zelfbeeld weer naar huis.

De sprekers

Laura van der Aar is promovenda bij Onderwijs- en ontwikkelingspsychologie in het Brain & Development Research Center van Eveline Crone en richt zich in onderwijs en onderzoek op de (neurale) ontwikkeling van zelfbeeld en zelfbeeldtraining, met een focus op jongeren die moeite hebben met het maken van studie-gerelateerde keuzes.

Jochem Spaans is tevens promovendus bij Onderwijs- en ontwikkelingspsychologie in het Brain & Development Research Center en richt zich in zijn onderwijs en onderzoek op de ontwikkeling van prosociaal gedrag in relatie tot zelfbeeldontwikkeling, met een focus op de rol van het beloningscentrum in de hersenen.

Details en Aanmelding

Doelgroep Jonge alumni tot en met 35 jaar (max deelnemers 30)

Datum

Donderdag 31 oktober 2019

Tijd

19.00-21.15 uur

Locatie

Kamerlingh Onnes Gebouw (Rechtenfaculteit), zaal A002, Steenschuur te Leiden

Kosten

€ 15,-

Registratie

Meld je aan via dit formulier.
Let op  Restitutie is niet mogelijk 

Contact

 info@alumni.leidenuniv.nl

   

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.