Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Leergang Public Affairs door Gemeenten

Datum
maandag 28 oktober 2019 - dinsdag 29 oktober 2019
Locatie
Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Omschrijving

Elke gemeente weet dat maatschappelijke opgaven zich alleen samen met andere stakeholders laten oplossen. In ingewikkelde vraagstukken is het de kunst om de ideale mix tussen samenwerken en beïnvloeden te vinden. Daarmee is public affairs in de gemeente meer dan lobbyen alléén. Kort en krachtig, verstaan we hieronder het scala aan systematisch voorbereide activiteiten om de besluitvorming en de eigen positie in de netwerksamenleving te beïnvloeden.

De kernvragen van de leergang zijn:

  • Hoe organiseer je de gezamenlijke slagkracht in je gemeente met de bestuurders en je collega’s die mee-beïnvloeden in hun contacten met stakeholders?
  • Hoe ontwikkel je een doordachte beïnvloedingsstrategie en welke instrumenten zet je in?

Voorafgaand aan de leergang heb je een persoonlijk intakegesprek met de leergangbegeleider(s) waarin je leerdoelen worden doorgenomen en aangescherpt. De leergang is opgebouwd uit drie modules en beslaat in totaal zes dagen. De laatste module heeft een reflecterend karakter. Je moet rekening houden met een dag voorbereidingstijd per module. De leergang vindt plaats op één van de locaties van Universiteit Leiden - Faculteit Governance and Global Affairs in het centrum van Den Haag.

Je ontvangt na het volgen van de leergang het bijbehorende certificaat van het Centre for Professional Learning, Faculteit Governance and Global Affairs.

Meer informatie

Voor meer informatie klik hier

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie