Universiteit Leiden

nl en

De Nacht van de Lobbyist

Datum
donderdag 21 november 2019
Tijd
Locatie
Kunstmuseum (Gemeentemuseum)

De Nacht van de Lobbyist vindt plaats op donderdag 21 november 2019 in het Gemeentemuseum in Den Haag.

Hoe ziet ‘de lobbyist’ eruit? Vullen wetenschap en politiek elkaar goed aan? Waarom begrijpen lobbyisten en beleidsmakers elkaar soms niet? En wat is de rol van de media in de lobby? Maakt de lobby eigenlijk onderdeel uit van onze democratie?

Deze en nog veel meer vragen staan centraal tijdens dit event, waarbij we via 9 deelsessies zowel goede doelen als stemmen uit het bedrijfsleven laten horen, en diverse aspecten van lobbyen op verschillende manieren belichten, bijvoorbeeld via diepte-interviews, scherp politiek toneel en een expert panel van journalisten. Daarnaast staat de wisselwerking tussen praktijk en onderzoek centraal, en gaan we met verschillende academische experts in gesprek over belangenvertegenwoordiging.

De inloop, waarbij de bezoeker onder het genot van een drankje een unieke collectie werken van Claude Monet kan bewonderen, begint om 18.30 uur. De avond wordt rond 23.00 plenair afgesloten. 

Het doel van de avond

Op deze eerste Nacht van de Lobbyist zullen we ons samen met belangenbehartigers, beleidsmakers, journalisten, wetenschappers, studenten en andere geïnteresseerden onderdompelen in de wereld van de lobby. Onder meer met aansprekende keynote-sprekers, leerzame deelsessies over verschillende thema’s verbonden met belangenbehartiging en een feestelijke afsluiting belooft het een boeiende en leerrijke avond te worden. De belangrijkste doelstellingen: vooroordelen wegnemen, kennis en nieuwe inzichten delen en de rol van lobby binnen ons politiek bestel bespreekbaar maken!

De organiserende partijen

De Nacht van de Lobbyist wordt georganiseerd door de Universiteit Leiden en de Public Affairs Academie. Lees hier meer over ons!

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.