Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Compassie in Leiden

Datum
maandag 7 oktober 2019
Tijd
Serie
Passie voor de ander!?
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

Leiden heeft tien jaar geleden als één van de eerste steden wereldwijd en als eerste in Nederland het ‘Handvest voor Compassie’ ondertekend. Waarom voelden B en W plus de Leidse gemeenteraad, als vertegenwoordiging van de Leidse burgers, zich door dit handvest aangesproken? Wilden zij tekenen als blijk van hun inzet voor een rechtvaardige samenleving, waarin mensen (Leienaars dus) naar elkaar omkijken? Wilden ze het begrip voor elkaar onder de Leidse burgers vergroten? Als burgemeester van Leiden heeft Henri Lenferink regelmatig zijn nek uitgestoken wanneer het ging om een beslissende houding ten aanzien van medemenselijkheid. Meestal werd hij erom geprezen, soms verketterd. Hij werpt zichzelf nadrukkelijk op als Burgervader en zal ons vanavond vertellen hoe hij tot zijn keuzes komt.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.