Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Boekpresentatie ‘De vergeten prinsessen van Thorn’

Datum
zondag 20 oktober 2019
Tijd
Locatie
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert

Tijdens deze theatermiddag presenteert dr. Joost Welten zijn nieuwe boek: 'De vergeten prinsessen van Thorn'.

Stichting De Aldenborgh Weert en kring Weert van het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap presenteren het nieuwe boek van Joost Welten: ‘De vergeten prinsessen van Thorn’.

Het dagelijks leven van hoogadellijke dames in de achttiende eeuw’. Historicus dr. Joost Welten neemt u mee naar het Thorn van de achttiende eeuw. We volgen de adellijke dames op hun reizen door Europa, tijdens jachtpartijen en feesten, maar ook wanneer ze vertwijfeld op zoek zijn naar geld om hun schulden te betalen. Met muziek uit de achttiende eeuw van de groep Apotheosis, en barokdans door de groep van Dorothée Wortelboer. Na afloop is het boek van Joost Welten te koop tegen een gereduceerde prijs, gesigneerd door de auteur.

Programma

  • Korneel Bernolet, een van de beste klavecimbelspelers van de Lage Landen, brengt met zijn groep Apotheosis muziek die ook in Thorn klonk.
  • Dorothée Wortelboer en haar barokdansers voeren dansen uit de achttiende eeuw uit, zoals de stiftdames van Thorn die ook dansten.
  • De Gezellen van St. Hubertus – bekende jachthoornblazers – zullen een demonstratie geven van een Trompe de chasse: het schallen van de jachthoorns tijdens de jacht.
  • Gerenommeerde sprekers belichten het thema van het nieuwe boek.

Kaarten en meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.