Festival

donderdag 3 oktober 2019
Jaarbeurs Utrecht

Progress

Donderdag 3 oktober viert heel Leiden feest. Heel Leiden? Nee, 3 dappere Leidenaren reizen die dag naar Utrecht om de eer van het IBL en onze universiteit te verdedigen in de Biology Battle of the Universities. De Leidse afgevaardigden zijn:

1. Johan Memelink, hoogleraar Plantencelfysiologie
  2. Marco Roos, alumnus, onderzoeker stedelijke biodiversiteit Naturalis
  3. Katrijn Debock, MSc studente Biodiversity and Sustainability

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Vakblad voor Biologen (nu: Bionieuws) strijden biologenteams van Nederlandse universiteiten hier in een soort Pub-Quiz om de titel ‘Beste Biologen van Nederland’. De gemengde teams van acht benaderde universiteiten bestaan steeds uit een staflid, student en alumnus.

De middag in Utrecht op 3 oktober wordt omlijst door een presentatie over de ‘evolutie van de biologie’ door de Utrechtse paleobioloog en publicist Jelle Reumer, muzikale intermezzo’s van de Shakin Pelicans, een prijsuitreiking en borrel met hapjes. Zo’n landelijk biologenfeestje komt maar eens in de eeuw langs en kan door alle NIBI-leden / Bionieuws-lezers en 15 LEI-teamsupporters gratis worden bijgewoond.

Support ons Leidse team en reis mee naar Utrecht! Je kunt je aanmelden via biology-battle.nl. En als je samen mee wilt reizen, neem dan contact op met Roel Wouters. Gratis haring en wittebrood voor onderweg en borrel na afloop!

Contact Bionieuws

Voor vragen kun je ook terecht bij:

Gert van Maanen

Redactie bionieuws, vakblad voor biologen

telefoon: 030-2321276, e-mail: maanen@bionieuws.nl