Universiteit Leiden

nl en

Festival

Wavelength Festival

Datum
vrijdag 18 oktober 2019 - zaterdag 19 oktober 2019
Locatie
Bio Science Park

Leiden

De derde editie van WAVELENGTH vindt plaats op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober 2019. In zes programma’s nemen toonaangevende musici en wetenschappers het publiek mee in hun wereld op het Leiden Bio Science Park. Van de bouw van het perfecte instrument, naar de geometrie van het kwartet tot het ritme van jouw hartslag – WAVELENGTH is een nieuwsgierigmakend luisteravontuur.

Te gast zijn de ensembles Calefax Rietkwintet en het Dudok Kwartet, musici en onderzoekers zoals Aart Strootman en Thomas Dulfer en natuurkundige en filmmaker Huub Rutjes.

Unieke locaties

De optredens vinden plaats op unieke plekken op het Leiden Bio Science Park. Alleen tijdens WAVELENGTH mag het publiek binnenkijken bij twee vernieuwende onderzoeklocaties: Centre for Human Drug Research (CHDR) en Biopartner Center Leiden. Het Leiden Bio Science Park biedt daarnaast ook een aantal historische gebouwen met nieuwe bestemmingen, waaronder de festivallocaties Phila Del Art (een voormalige gevangenis) en Bar & Kitchen LAB071 (het voormalige pathologisch anatomisch laboratorium).

Onderzoeker Universiteit Leiden

Op 19 oktober om 14.00 uur in het programma 'Grenzeloze Instrumenten' vertelt Aart Strootman, samen met een muzikale uitvoering door het Dudok Kwartet, over zijn onderzoek aan ACPA over de mogelijkheden van instrumenten.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.