Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Van Leeuwenhoek Lecture on BioScience

Finding Needles in Genomic Haystacks

  • Rob Phillips (Caltech)
Datum
donderdag 26 september 2019
Tijd
Locatie
LMUY
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden
Zaal
Zaal 04.28

Let op: deze lezing is in het Engels

Het vermogen om de DNA-sequenties van verschillende organismen te lezen heeft de biologie op dezelfde manier getransformeerd als de telescoop de astronomie heeft getransformeerd. En toch is veel van de volgorde in deze genomen zo raadselachtig als de steen van Rosetta voor de vroege Egyptologen. Zelfs in wat misschien wel het best begrepen organisme van de biologie is, hebben we voor ruim de helft van de genen geen idee hoe ze worden gereguleerd.

Lees verder op de Engelse pagina

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.