Universiteit Leiden

nl en

444-activiteit | themamiddag

Uni for City themamiddag: Laaggeletterdheid in het Gezin

Datum
vrijdag 17 januari 2020
Tijd
Serie
Uni for City themamiddagen
Locatie
PLNT
Langegracht 70
2312NV Leiden

Universiteit en laaggeletterdheid

Wat is laaggeletterdheid en welke beperkingen brengt dit in de praktijk met zich mee? En hoe groot is deze problematiek in Leiden? Voor de vierde themamiddag in de serie Uni for City is gekozen voor het thema Laaggeletterdheid in het Gezin. Laaggeletterdheid is een thema dat ons, juist binnen de universiteit waar lezen en schrijven zo'n vanzelfsprekendheid is, sterk aanspreekt. Graag nemen we dit thema verder onder de loep. Tijdens de Uni for City themamiddag van vrijdag 17 januari gaan we met studenten, onderzoekers, beleidsmakers en medewerkers/vrijwilligers van maatschappelijke organisaties in gesprek over het thema Laaggeletterdheid in het Gezin. Om zo samen in kaart te brengen waar we elkaar kunnen versterken.

Programma

 • 15:00 - 15:15 Inloop 
 • 15:15 - 15:45 Paneldiscussie onder leiding van moderator tussen:
  • Yvonne van Delft (wethouder Werk, Inkomen, Economie & Cultuur)
  • Dr. P. Grootens-Wiegers (Onderzoeker Informed Consent en Wetenschapscommunicatie; Projectcoördinator Diagram Research)
  • Souhailla Harsal (Programmamedewerker Stichting Jeugd en Samenleving Rijnland)
 • 15:45 - 16:45 Break-out sessies door o.a. Stichting Lezen & Schrijven
 • 16:45 - 17:15 Vraagbaak / wrap-up
 • 17:15 - 18:00 Borrel

Gezocht: praktijkervaringen

Graag nodigen we zo veel mogelijk mensen uit die in de praktijk met laaggeletterdheid te maken hebben. Aan de hand van verschillende workshops en gesprekken hopen we op die manier in kaart brengen waar de behoeftes en vragen liggen rondom dit thema, zodat we samen kunnen toewerken naar manieren waarop we ons onderwijs en onderzoek zo kunnen inrichten dat het een wezenlijke bijdrage levert aan de stad.

Heb jij in je dagelijkse werkzaamheden of thuissituatie te maken met laaggeletterdheid? Dan ben je van harte welkom om bij deze middagen aan te sluiten. Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen en ideeën. Aanmelden kan via de volgende link.

Over de Uni for City themamiddagen

Uni for City, de naam verklapt het al een beetje, is een serie interactieve themamiddagen waarbij we in gesprek gaan met inwoners van Leiden en Den Haag om beter zicht te krijgen op de maatschappelijke thema’s waarin wij er als universiteit voor de stad kunnen zijn.

Meer weten
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.