Universiteit Leiden

nl en

444-activiteit | themamiddag

Uni for City themamiddag: Kunst in de Buurt

Datum
vrijdag 18 oktober 2019
Tijd
Serie
Uni for City themamiddagen
Locatie
PLNT
Langegracht 70
2312NV Leiden

Universiteit en kunst

Voor deze eerste themamiddag in de serie Uni for City is gekozen voor het thema Kunst in de Buurt. Een thema waarmee wij, zeker vanuit de Faculteit Geesteswetenschappen en onze samenwerkingen met de kunstacademie en het conservatorium in Den Haag, een sterke band hebben die we graag meer zouden terugzien in de stad. Met deze middag streven wij er dan ook naar om elkaar te ontmoeten en samen na te denken over hoe culturele initiatieven, de gemeente en de universiteit elkaar kunnen versterken. Dit doen we aan de hand van het volgende programma.

Programma

14:45 - 15:00 Inloop
15:00 - 15:30 Twistgesprek, onder leiding van Erik Olijerhoek, tussen:
  • Gijsbert van Es (Gemeente Leiden)
  • Julia Schmitz (stadsverkenner bij PS Theater
  • Edwin van der Heide (kunstenaar en onderzoeker aan de Universiteit Leiden).
15:30 - 16:30 Break-out sessies:
16:30 - 17:00 Terugkoppeling / Wrap up
17:00 - 18:00 Borrel

 

Gezocht: praktijkervaringen

Graag nodigen we zo veel mogelijk kunstenaars, studenten, onderzoekers, museummedewerkers of geïnteresseerden die in de praktijk met culturele projecten in hun buurt te maken hebben uit voor deze middag. Aan de hand van verschillende workshops en gesprekken hopen we op die manier in kaart te brengen waar de behoeftes en vragen liggen rondom dit thema, zodat we samen kunnen toewerken naar manieren waarop we ons onderwijs en onderzoek zo kunnen inrichten dat het een wezenlijke bijdrage levert aan de stad.

Heb jij in je dagelijkse werkzaamheden te maken met het thema kunst in de buurt? Dan ben je van harte welkom om bij deze middag aan te sluiten. Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen en ideeën. Aanmelden kan via de volgende link.

Over de Uni for City themamiddagen

Uni for City, de naam verklapt het al een beetje, is een serie interactieve themamiddagen waarbij we in gesprek gaan met inwoners van Leiden en Den Haag om beter zicht te krijgen op de maatschappelijke thema’s waarin wij er als universiteit voor de stad kunnen zijn.

Meer weten
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.