Universiteit Leiden

nl en

444-activiteit | themamiddag

Uni for City themamiddag: Diversiteit in de Klas

Datum
vrijdag 15 november 2019
Tijd
Serie
Uni for City themamiddagen
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
3.48

Universiteit en diversiteit

Voor de tweede themamiddag in de serie Uni for City is gekozen voor het thema 'Diversiteit in de Klas'. Een thema waarmee wij vanuit onze educatieve rol uiteraard een sterke band hebben, maar waarover wij ook graag in gesprek willen met andere spelers uit het Haagse en Leidse onderwijsveld. Met deze middag streven wij er dan ook naar om elkaar te ontmoeten en samen na te denken over hoe onderwijsinstellingen, de gemeente en de universiteit elkaar kunnen versterken op het gebied van diversiteit en inclusiviteit. Dit doen we aan de hand van het volgende programma.

Programma

14:45 - 15:00 Inloop met koffie en thee (zaal 3.48)
15:00 - 15:30 Twistgesprek onder leiding van Lyonne van Gaalen tussen:
  • Anne Marie Thomassen (Universiteit Leiden / ICLON)
  • Siela Ardjosemito Jethoe (Gemeente Den Haag / de Haagse Hogeschool)
  • Halil Ibrahim Karaaslan (docent Maatschappijleer)
15:30 - 16:30 Break-out sessies (zaal 3.10 A en 3.12A/B)
  • 'Bloedlink' door Dimphna van Kempen (het Nationaal Theater)
  • 'Islam in de klas' door Fatiha Azzarhouni (Leiden Islam Academy)
16:30 - 17:00 Terugkoppeling / Wrap up
17:00 - 18:00 Borrel

 

Gezocht: praktijkervaringen

Graag nodigen we zo veel mogelijk mensen uit die in de praktijk met diversiteit binnen het basis-, middelbaar of hoger onderwijs te maken hebben. Aan de hand van verschillende workshops en gesprekken hopen we op die manier in kaart brengen waar de behoeftes en vragen liggen rondom dit thema, zodat we samen kunnen toewerken naar manieren waarop we ons onderwijs en onderzoek zo kunnen inrichten dat het een wezenlijke bijdrage levert aan de stad.

Heb jij in je dagelijkse werkzaamheden te maken met dit specifieke thema? Dan ben je van harte welkom om bij deze middagen aan te sluiten. Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen en ideeën. Aanmelden kan via de volgende link.

Over de Uni for City themamiddagen

Uni for City, de naam verklapt het al een beetje, is een serie interactieve themamiddagen waarbij we in gesprek gaan met inwoners van Leiden en Den Haag om beter zicht te krijgen op de maatschappelijke thema’s waarin wij er als universiteit voor de stad kunnen zijn.

Meer weten
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.