Universiteit Leiden

nl en

444-activiteit | themamiddag

Uni for City themamiddag: Armoede in de Stad

Datum
vrijdag 13 december 2019
Tijd
Serie
Uni for City themamiddagen
Locatie
PLNT
Langegracht 70
2312NV Leiden

Universiteit en armoede

Voor deze themamiddag in de serie Uni for City is gekozen voor het thema Armoede in de Stad. Juist zo rond de feestdagen is dit een thema waar steeds meer mensen mee geconfronteerd worden, maar wat voor de buitenwereld niet altijd even zichtbaar is. Met deze middag streven wij er dan ook naar om elkaar te ontmoeten en samen na te denken over hoe initiatieven uit de stad, de gemeente en de universiteit de handen ineen kunnen slaan om armoede in Leiden en Den Haag in kaart te brengen en te bestrijden. Dit doen we aan de hand van het volgende programma.

Programma

14:45 - 15:00 Inloop met koffie en thee
15:00 - 15:30 Paneldiscussie onder leiding van Marije van den Berg tussen:
  • Marleen Damen (Wethouder Gezondheid, Jeugdzorg en Welzijn)
  • Wilco van Dijk (Hoogleraar Psychologie van Economisch Keuzegedrag)
  • Marc Aldewereld (Coördinator bij Stichting Voor Elkaar Leiden)
15:30 - 16:30 Break-out sessies
  • Kijkje achter de schermen van de 'Geen Rooie Cent' podcast door Gerry van Bakel
  • 'Armoede, schulden en gezondheid: kansen voor verbinding' door Annette Duivenvoorden (Gezond in... van Platform31)
16:30 - 17:00 Vraagbaak 
17:00 - 18:00 Borrel

 

Gezocht: praktijkervaringen

Graag nodigen we zo veel mogelijk mensen uit die in de praktijk met armoede te maken hebben. Aan de hand van verschillende workshops en gesprekken hopen we op die manier in kaart brengen waar de behoeftes en vragen liggen rondom dit thema, zodat we samen kunnen toewerken naar manieren waarop we ons onderwijs en onderzoek zo kunnen inrichten dat het een wezenlijke bijdrage levert aan de stad.

Heb jij in je dagelijkse werkzaamheden of thuissituatie te maken met armoede? Dan ben je van harte welkom om bij deze middagen aan te sluiten. Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen en ideeën. Aanmelden kan via de volgende link.

Over de Uni for City themamiddagen

Uni for City, de naam verklapt het al een beetje, is een serie interactieve themamiddagen waarbij we in gesprek gaan met inwoners van Leiden en Den Haag om beter zicht te krijgen op de maatschappelijke thema’s waarin wij er als universiteit voor de stad kunnen zijn.

Meer weten
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.