Universiteit Leiden

nl en

Tentoonstelling

Tentoonstelling Universiteit Leiden in Haags stadhuis

Datum
maandag 2 september 2019 - zaterdag 21 september 2019
Locatie
Stadhuis
Spui 70
2511 BT Den Haag

De Universiteit Leiden bestaat dit jaar 444 jaar en dat vieren we met de inwoners van de twee steden waarin we zijn gevestigd: Leiden en Den Haag. In Den Haag staat daarom van 2 tot en met 21 september een tentoonstelling in het Atrium van het stadhuis over de universiteit en de verbinding met de stad.

De tentoonstelling bestaat uit grote posterpanelen en is gratis te bezichtigen voor alle bezoekers van het Haagse stadhuis. Iedereen die daar komt, om een paspoort te vernieuwen, een rijbewijs aan te vragen of iets dergelijks, kan de universiteit zo beter leren kennen. En bijvoorbeeld ontdekken dat de Campus Den Haag al 20 jaar bestaat en de laatste jaren snel gegroeid is naar ruim 5.000 studenten en 17 master- of bacheloropleidingen.

Verbinding met Den Haag

De tentoonstelling is opgebouwd rond het thema verbinding. De Universiteit staat midden in de samenleving en is nauw verbonden met de twee steden waarin zij is gevestigd. In Den Haag richt ons onderzoek en onderwijs zich daarom op thema’s die passen bij de stad en dragen we bij aan het oplossen van Haagse vraagstukken. Daarbij delen we onze kennis zo breed mogelijk, middels onderwijs voor verschillende doelgroepen, in adviesraden en via lezingen en debatten. En onze medewerkers en studenten wonen veelal in de stad. De verbinding wordt in de tentoonstelling ook zichtbaar doordat een deel van de tentoonstelling in het Wijnhavengebouw zal staan.

Haagse alumni

Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere het ontstaan van onze Haagse campus, onderzoek, studentenleven en onderwijs. De tentoonstelling belicht onze betrokkenheid bij de stad Den Haag en alumni met een belangrijk Haagse rol zoals premier Mark Rutte.

Ook in het Engels

Voor internationale bezoekers zijn de teksten van de tentoonstelling ook in het Engels beschikbaar.

Openingstijden

Het Atrium is geopend op:

Maandag: 7.00 - 20.30 uur
Dinsdag, woensdag en vrijdag: 7.00 - 19.00 uur
Donderdag: 7.00 - 21.30 uur
Zaterdag: 9.30 - 17.00 uur
Zondag en feestdagen: gesloten

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.