Universiteit Leiden

nl en

Tentoonstelling

Tentoonstelling Universiteit Leiden in Den Haag

Datum
maandag 23 september 2019 - woensdag 30 oktober 2019
Toelichting
Maandag t/m vrijdag: 08.00 - 00.00 uur Zaterdag en zondag: 10.00 - 23.00 uur*
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

De Universiteit Leiden bestaat dit jaar 444 jaar en dat vieren we met de inwoners van de twee steden waarin we zijn gevestigd: Leiden en Den Haag. In het Wijnhavengebouw staat daarom nu de tentoonstelling over de universiteit en de verbinding met de stad.

De tentoonstelling bestaat uit grote posterpanelen en is gratis te bezichtigen voor alle bezoekers van Wijnhaven. Iedereen kan bijvoorbeeld ontdekken dat de Campus Den Haag al 20 jaar bestaat en de laatste jaren snel gegroeid is naar ruim 5.000 studenten en 17 master- of bacheloropleidingen.

Verbinding met Den Haag

De tentoonstelling is opgebouwd rond het thema verbinding. De Universiteit staat midden in de samenleving en is nauw verbonden met de twee steden waarin zij is gevestigd. In Den Haag richt ons onderzoek en onderwijs zich daarom op thema’s die passen bij de stad en dragen we bij aan het oplossen van Haagse vraagstukken. Daarbij delen we onze kennis zo breed mogelijk, middels onderwijs voor verschillende doelgroepen, in adviesraden en via lezingen en debatten. En onze medewerkers en studenten wonen veelal in de stad. 

Haagse alumni

Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere het ontstaan van onze Haagse campus, onderzoek, studentenleven en onderwijs. De tentoonstelling belicht onze betrokkenheid bij de stad Den Haag en alumni met een belangrijk Haagse rol zoals premier Mark Rutte.

*Op maandag t/m vrijdag na 20.30 uur en in het weekend is deze locatie alleen toegankelijk voor studenten en medewerkers.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.