Kunst en Cultuur | Tentoonstelling

Papengracht 4
2311 TW Leiden

Over het project

Ieder jaar een fotograaf die Leiden in beeld brengt, dat is de missie van de Stichting Stadsfotograaf Leiden. In 2018-19 was de Stadsfotograaf Leiden niet één persoon, maar een groep van zeven cultureel antropologen verbonden aan de Universiteit van Leiden. ‘De Jonge Antropologen’ bestonden uit Simone de Boer, Jule Forth, Wilke Geurds, Christien van de Pavert, Lina de los Rios Torres, Veronie Rouschop en Hanna Stalenhoef. Gedurende een jaar maakten zij etnografische fotoreportages over het dagelijks leven in Leiden en omgeving. De antropologische fotografen richtten zich elk op een eigen sociaal maatschappelijk thema. Met de projecten ‘Buurtwerk’, ‘Nachtleven’, ‘Echt Jong!’, ‘Backstage’, ‘Plekken van betekenis’, ‘Nieuw in Leiden’, en ‘Zorg’ gaven ze een nieuwe kijk op Leiden en omstreken. De foto’s zijn gedurende het jaar elke vrijdag als een spread verschenen in het Leidsch Dagblad.

Reizende tentoonstelling

De foto-expositie laat per thema en fotograaf een selectie van het beste werk van het afgelopen jaar zien.

Garage Papengracht
Papengracht 4