Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Nacht van Ontdekkingen

Datum
zaterdag 21 september 2019 - zondag 22 september 2019
Locatie
diverse locaties
Centrum van Leiden

De Nacht van Ontdekkingen laat je het licht zien

Ga op zaterdag 21 september mee op excursie langs donkere grachten en kelders van de Leidse binnenstad, stap in bed met wetenschappers in de Oude UB, luister naar lezingen in het Academiegebouw, leg jezelf vast als Rembrandt, de meester van licht en donker en geniet van de muziek en de vele acts op het Pieterskerkplein en in de Hortus.

De zevende editie van de Nacht van Ontdekkingen speelt met licht en donker. Tientallen wetenschappers van alle faculteiten van de Universiteit Leiden buigen zich samen met theatermakers, kunstenaars en muzikanten over dit thema. Een avond lang nemen ze je mee in hun verwondering en werpen ze licht op onverwachte ontdekkingen. Hoe ontdekten Leidse astronomen bijvoorbeeld onlangs driehonderdduizend nieuwe sterrenstelsels? Waarom is het zo belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen dat ze buiten in de zon spelen? Hoe ziet het Dark Web er eigenlijk uit? En wat is het belang van een donkere slaapkamer als je wilt afvallen?

Duik de donkere Nacht in en laat je verlichten…

 

Bekijk het volledige programma

Wekelijks nieuwe onderdelen bekend

Programma

Praktische informatie

Festivallocatie: verschillende binnen- en buitenlocaties rondom Pieterskerkplein, Hortus botanicus, Oude Sterrewacht, en Rapenburg. In de app en op de website zal drie weken voor het festival een blokkenschema verschijnen.  

Kaartjes kosten online €17,50 per stuk, exclusief servicekosten. Studenten in bezit van een collegekaart of een &Cultuurkaart betalen online € 12,50 voor een kaartje. Neem dan wel je collegekaart of &Cultuurkaart mee naar de Nacht op 21 september. Zonder die kaart heb je geen toegang met studentenkorting.
Koop je een kaartje op de Nacht zelf, dan betaal je €20,00, studenten betalen €15,00. 

De Nacht van Ontdekkingen 2018

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Meer informatie en kaarten

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.