Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Lustrumlezing VNK: Groningen goes Leiden

  • Jan de Jong
Datum
donderdag 26 september 2019
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
003

Pintoricchio: (g)een plaats in de kunstgeschiedenis?

In aanloop naar het Jubileumsymposium Het succes van de kunstgeschiedenis op 11 oktober 2019 organiseert de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici een reeks lustrumlezingen aan de kunsthistorische opleidingen. Diverse hoogleraren en andere kunsthistorisch specialisten maken een uitstapje naar een universiteit die niet hun dagelijkse werkterrein is. Voor een publiek van studenten en alumni zullen zij zich buigen over een onderwerp dat past binnen het lustrumthema.

Op 26 september 2019 geeft Jan de Jong (Universitair Docent Kunstgeschiedenis van de vroeg moderne tijd, Rijksuniversiteit Groningen) in Leiden de lezing: ‘Pintoricchio: (g)een plaats in de kunstgeschiedenis?´ De lezing maakt onderdeel uit van de collegereeks Hoe verandert kunst de wereld? Art´s agency in steden, hoven & kerken. De lezing is tevens open voor alle belangstellenden. Liesbeth Mulder geeft namens de lustrumcommissie van de VNK een korte inleiding op de lezing.  

Deze lezing wordt ondersteund door het Utrechts Universiteitsfonds.

Lustrumsymposium Vereniging Nederlandse Kunsthistorici: Het succes van de kunstgeschiedenis

Welke grote stappen hebben we in het vakgebied van de kunstgeschiedenis gezet? Waar staat ons vak? En wat worden de successen van de toekomst? Is instagrammability de sleutel tot succes? Of zijn er andere factoren doorslaggevend bij het bereiken van een groot en nieuw publiek?

Al decennialang zet de VNK zich in voor de kunstgeschiedenis in Nederland, voor de vakbeoefening en voor de vakbeoefenaars. En bij de mooie leeftijd van 80 jaar past het om ons vak eens goed te vieren. Dat doen we tijdens het symposium op 11 oktober in het vernieuwde Museum De Lakenhal.

 

Lustrumsymposium Het succes van de kunstgeschiedenis

Lees meer
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.