Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Leiden Alumnifestival 2019

Datum
zaterdag 21 september 2019
Tijd
Locatie
Faculty Club (Academiegebouw)
Rapenburg 73
2311 SL Leiden

Inschrijving gesloten!


Ook dit jaar is de inschrijving snel gegaan! De Universiteit Leiden is blij met zoveel enthousiaste en betrokken alumni die de 21e september Leiden en de universiteit weer bezoeken.  Het belooft een prachtige middag én nacht te worden!

Bent u die dag al eerder in Leiden? Vanaf 12.30 uur kunt u 500 (!) studenten, hoogleraren,  Leienaren (inclusief Jochem Myjer) zwemmend in het Rapenburg aanmoedigen. Onder het motto ‘Dwars door Leiden’ wordt tijdens deze 2e Rapenburgrace geld ingezameld voor het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een dwarslaesie. Dit geld gaat naar het onderzoek 'Time is spine', van o.a. prof Peul, hoogleraar Neurochirurgie en verbonden aan het LUMC.
Steunt u ze ook? Alle informatie vindt u op Rapenburgrace.nl
 

Tot zaterdag!!
Alumnibureau Universiteit Leiden
info@alumni.leidenuniv.nl

 

 

Leiden Alumnifestival 2019: het programma is bekend!

Kom op zaterdag 21 september 2019 terug naar Leiden en beleef een onvergetelijke middag en avond! De Universiteit Leiden opent na het grote succes van vorige jaren wederom de deuren voor al haar oud-studenten. 

 

Wolkers in Leiden (voorprogramma)

Speciaal voor alle alumni opent de tentoonstelling 'Wolkers in Leiden' in de Universiteits Bibliotheek Leiden (UBL) enkele dagen vóór de officiële opening. Universitaire Bibliotheken Leiden heeft in samenwerking met Museum De Lakenhal eerder dit jaar de nalatenschap van Jan Wolkers (1925-2007) voor Leiden verworven. Honderden stukken zoals brieven, dagboeken, familiefoto’s, aantekeningen, typoscripten, drukproeven en ruim tweehonderd tekeningen zijn beschikbaar voor onderwijs en onderzoek. U bent deze middag van harte welkom voor een presentatie over de verwerving en de toekomstplannen met de nalatenschap en voor een rondleiding door de tentoonstelling Wolkers en Leiden onder leiding van conservator Jef Schaeps.

Leiden Alumnifestival

Om 15.30 uur opent de Faculty Club haar deuren voor alle alumni. Praat bij met oude bekenden, leg nieuwe contacten tijdens de borrel, en luister tussendoor naar de korte lezing van Leids alumnus, schrijver en literair criticus Onno Blom over de jonge Rembrandt en Wolkers en geniet van de hapjes en drankjes die worden uitgedeeld. Om 19.00 uur ontvangt u van ons een passe-partout voor de Nacht van Ontdekkingen. 

Nacht van Ontdekkingen

Want na het festival kunt u met dit toegangsbewijs gratis de zevende editie van de Nacht van Ontdekkingen in: ga mee op excursie, volg een debat, luister naar lezingen, geniet van de muziek en de vele acts van tientallen Leidse wetenschappers van alle faculteiten van de Universiteit Leiden die zich samen met theatermakers, kunstenaars en muzikanten buigen over het thema licht en donker. Van zonnepanelen tot zwarte gaten, van vuurvliegjes tot vuurwerk, van lichthypnose tot lichtvervuiling, van fotografie tot fotosynthese – ontdek hun wereld van licht en donker.

De Nacht van Ontdekkingen vindt plaats van 19.00 tot 01.00 uur in en om de Faculty Club, de locatie van het Alumnifestival, Pieterskerkplein, Hortus botanicus, Oude Sterrewacht en het Rapenburg. 

Programma Alumnifestival

Jan Wolkers

Voorafgaand aan het alumni evenement op 21 september nodigen wij u graag uit voor een exclusief voorproefje van de Wolkers in Leiden tentoonstelling in de Universiteits Bibliotheek Leiden (UBL). De rondleiding van 15.00 tot 16.15 uur zit inmiddels vol. Er is nog plek bij de rondleiding van 13.45 tot 15.00 uur.  U kunt zich hiervoor opgeven via het inschrijfformulier voor het alumnifestival onderaan deze pagina. 

Universitaire Bibliotheken Leiden heeft in samenwerking met Museum De Lakenhal eerder dit jaar de nalatenschap van Jan Wolkers (1925-2007) voor Leiden verworven. Het literaire en persoonlijke archief van Jan Wolkers heeft een veilig onderkomen gevonden in de UBL. Honderden stukken zoals brieven, dagboeken, familiefoto’s, aantekeningen, typoscripten, drukproeven en ruim tweehonderd tekeningen zijn beschikbaar voor onderwijs en onderzoek.

Op zaterdag 21 september bent u als alumnus welkom voor een presentatie over de verwerving en de toekomstplannen met de nalatenschap en voor een rondleiding door de tentoonstelling Wolkers en Leiden onder leiding van conservator Jef Schaeps.

15.30 uur - Registratie, inloop & start Alumnifestival       
Vanaf 15.30 uur bent u welkom in de zalen & tuin van de Leidse Faculty Club aan het Rapenburg. 

17.10 uur - Opening
De officiele opening van het Alumnifestival door Prof.mr. Carel Stolker, Rector Magnificus en Voorzitter College van Bestuur Universiteit Leiden.

17.20 uur -  Lezing Rembrandt & Wolkers door Onno Blom
Schrijver en literair criticus Onno Blom heeft de Jonge Rembrandt en de Jonge Wolkers goed leren kennen. Hij promoveerde in 2018 aan de Universiteit Leiden op een biografie van Jan Wolkers, en in september verscheen een boek over de Leidse jaren van de jeugdige Rembrandt van Rijn. In zijn lezing voor Leidse alumni -voorafgaand aan de Nacht van Ontdekkingen- gaat hij in op de jeugdjaren van zijn beide helden. Wat verenigde hen, waarin verschilden ze van elkaar, en hoe vormde de stad hun artistieke ambities?

17.50 uur - Borrel & walking dinner
Onder het genot van een drankje en culinaire specialiteiten van de koks van de Faculty Club kunt u bijpraten met oud-studiegenoten, vrienden, hoogleraren en mede-alumni. Of u nu alleen komt of met uw hele studie-of jaarclub: er is genoeg te doen in en om de Faculty Club! 

19.00 uur - Nacht van Ontdekkingen
Aansluitend aan het Alumnifestival kunt u met de Passe-Partout die u van ons krijgt deelnemen aan de Nacht van Ontdekkingen: het festival boordevol kunst en wetenschap op en rond het Rapenburg. Deze avond wordt georganiseerd door diverse wetenschappelijke en culturele instanties zoals de universiteit zelf en Leidse musea.

Dit event is toegankelijk voor alle oud-studenten (en introducés) van de Universiteit Leiden.

Datum Zaterdag 21 september 2019
Tijd

Voorprogramma (opgave verplicht via inschrijfformulier)
15.30 uur: Aanvang Leiden Alumnifestival 
19.00 uur : Nacht van Ontdekkingen

Locatie Faculty Club Leiden (Rapenburg 73)
Kosten €27,50. Dit is inclusief:
- het voorprogramma
- alle drankjes en hapjes tussen 16.30 en 19.00 uur in de Faculty Club
- toegangsbewijs Nacht van Ontdekkingen t.w.v. €19,50

Aanmelden

 Registratie is gesloten, we hebben het maximum aantal deelnemers bereikt. 

Contact  Voor vragen kunt u mailen met info@alumni.leidenuniv.nl.

Graag ontmoeten wij u op 21 september! 

Lilian Visscher
Directeur Alumnibureau & Fondsenwerving

Meld u direct aan!

Via onderstaand formulier kunt u zich direct aanmelden voor het Alumnifestival

Klik hier
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.