Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Leergang Politiek-Bestuurlijke Sensitiviteit

  • Tonco Modderman
Datum
donderdag 19 september 2019 - donderdag 21 november 2019
Locatie
Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Ambtelijk vakmanschap in context

De publieke zaak vraagt professionals die van veel markten thuis zijn. Ambtelijk vakmanschap gaat niet alleen om inhoudskennis, maar vooral ook om vaardig en effectief omgaan met de politieke kant van het werk.

Omschrijving

De publieke opinie, de politieke windrichting, de waan van de dag: u moet ze kunnen voorzien en doorzien en er goed mee om kunnen gaan om succesvol te zijn. Daarvoor is het belangrijk dat u weet wat uw positie is in het spel om de publieke zaak. Waar doet u het voor? Waar liggen uw drijfveren en hoe zet u uw kracht ten volle in? Hoe krijgt u dat ook van de andere spelers duidelijk? En hoe gaat u tenslotte die kennis van hoe het spel gespeeld wordt, gebruiken om zaken voor elkaar te krijgen? Deze leergang biedt u die kennis, het zelfinzicht en de essentiële vaardigheden. Goede intenties zijn immers niet genoeg, het draait om IMPACT!

U ontvangt na het volgen van de leergang het bijbehorende certificaat van het Centre for Professional Learning, Faculteit Governance and Global Affairs - Universiteit Leiden.

Programma

Het programma is interactief van opzet en biedt veel ruimte voor de eigen inbreng van deelnemers. Samen met de kerndocent Tonco Modderman geeft u als deelnemer het programma zelf vorm, op basis van een aantal basiselementen en een keuzemenu.

Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers per lichting. Het programma beslaat in totaal zes dagen. Een tweetal dagen besteedt u aan een individuele casus uit uw eigen werk.

Voor de start voert u een online intakegesprek met de kerndocent om uw leerdoelen concreet te maken. Tijdens de leergang verwerft u feitenkennis, maar het grootste deel van de tijd oefent u met de vaardigheden om in uw werkpraktijk effectiever te zijn. Dit is dan ook geen klassieke leergang: er is veel aandacht voor leren "on the job" en live sessies worden aangevuld met een op maat online aanbod. Dat scheelt tijd en u leert er meer van. Uw tijdsinvestering moet immers lonen!

Data leergang

  • Donderdag 19 september 2019
  • Donderdag 10 oktober 2019
  • Donderdag 31 oktober 2019
  • Donderdag 21 november 2019
  • Aanvullend 2 dagen onder begeleiding werken aan eigen casus

Meer informatie

Schrijf je in!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.