Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Industrial Cyber Espionage under International Law

  • Russell Buchan
Datum
donderdag 12 september 2019
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
3.60

Op 12 september 2019 zal Dr. Russel Buchan een lezing houden over industriële cyberspionage en internationale wetgeving.

Meer informatie over de lezing wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Over Russell Buchan

Dr. Russell Buchan is senior docent in internationaal recht aan de universiteit van Sheffield in Groot-Brittannië en is van 19 augustus tot en met 13 september als Visiting Fellow verbonden aan het The Hague Program for Cyber Norms van het Institute of Security and Global Affairs van de Universiteit Leiden.

Russell heeft meerdere publicaties op zijn naam staan op het gebied van internationaal recht en dan met name over de rol die internationaal recht speelt als het gaat om cyber security. Over het onderwerp cyber security verscheen onlangs van zijn hand de monografie: ‘Cyber Espionage and International Law’ (Hart, 2018). Daarnaast is hij co-redacteur van het ‘Research Handbook on International Law and Cyberspace’ (Edward Elgar, 2015). Ook heeft Russell tien essays geschreven over de toepassing van internationaal recht op het gebied van cyberspace, die gepubliceerd zijn in internationaal gerenommeerde vakbladen zoals het ‘Journal of Conflict and Security Law,  het ‘Chinese Journal of International Law’ en het ‘Cornell International Law Journal’.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.