Universiteit Leiden

nl en

Lezing | muziek

Het geluid van Brahms

Datum
zaterdag 21 september 2019
Tijd
Toelichting
En ook om 21.00 uur!
Locatie
Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg
Leiden
Zaal
Tempelzaal

Tijdens de Nacht van Ontdekkingen

Hoe klonk Brahms in de negentiende eeuw? Dirigent en violist Johannes Leertouwer deed onderzoek naar welke speelmanieren en stijlmiddelen uit de negentiende eeuw in de vergetelheid zijn geraakt en die we opnieuw zouden kunnen gebruiken. In het Rijksmuseum van Oudheden zal Leertouwer ingaan op zijn onderzoek en met een selecte concertbezetting delen van Brahms’ symfonie ten gehore brengen. De symfonie sluit perfect aan bij het thema van de Nacht. Het motto van de eerste symfonie is namelijk ‘per aspera ad astra’, door de moeilijkheden naar de sterren (ofwel door het donker naar het licht). Kom luisteren en waan je even in de tijd van Brahms.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.