Festival | 444-activiteit | Opening facultair jaar

Breestraat 60
2311 CS Leiden

444 Years of Humanities

Dit jaar bestaat de Universiteit Leiden, en daarmee onze faculteit, maar liefst 444 jaar. Dat vraagt om een feestavond speciaal voor de medewerkers en studenten van de Faculteit Geesteswetenschappen. Zorg dat je er donderdag 12 september bij bent, want het belooft een goed feest te worden op één van de mooiste locaties van Leiden: de Stadsgehoorzaal.

Wat kun je verwachten?

Aangezien we met dit feest zowel medewerkers als studenten een fijne avond willen bezorgen is er voor ieder wat wils, van lezingen tot karaoke en van workshops tot DJ's. De avond zal dus meer vergelijkbaar zijn met een indoor festival dan een feest zoals men dat doorgaans gewend is. Tijdens dit evenement vindt tevens de opening van het facultaire jaar plaats en wordt de facultaire onderwijsprijs uitgereikt.

Tijd: 19:30 - 19:45
Zaal: Grote zaal

De toptalenten van het Leidse PS Theater hebben in samenwerking met Blauwe Uur een spectaculaire opening voor ons in elkaar gezet, waarbij ze met een mix van licht, geluid en theater het verhaal zullen vertellen van 444 jaar Geestweswetenschappen aan de Universiteit Leiden.

LET OP: Zorg dat je deze avond vóór 19:30 uur in de grote zaal aanwezig bent, want tijdens deze voorstelling is het niet mogelijk om de zaal nog te betreden.

Tijd: 19:45 - 20:00
Zaal: Grote zaal

Tijd: 20:00 - 21:00
Zaal: Jan Willem Schaapfoyer (eerste verdieping)

Tijdens deze speciale avond bieden wij graag een podium aan vier van onze docenten die vanwege hun uitmuntende manier van lesgeven door hun studenten zijn genomineerd voor de Facultaire Onderwijsprijs 2019. Elk van de genomineerden zal in een korte HUM Talk (in de stijl van de welbekende TED Talks) in tien minuten een kijkje in de keuken geven van zijn of haar colleges.

• Pepita Hesselberth | 20:00 - 20:10 uur | Dis/connect: TED (ont)doet Theorie

• Luuk de Ligt | 20:15 - 20:25 uur | College geven zonder PowerPoint

• Ans de Rooij-van Broekhuizen | 20:30 - 20:40 uur | De uitspraak van het Mandarijn: je moet durven en een beetje bluffen!

• Frank Chouraqui | 20:45 - 20:55 uur | Making a Home in the World

Meer informatie over de inhoud van elke HUM Talk en de uitreiking van onderwijsprijs is hier te vinden.

Tijd: 20:00 - 22:00
Zaal: trappenhuis links van de entreefoyer (begane grond)

Lars van der Werf treedt regelmatig op door heel Nederland met zijn versjes en typemachine. Van zijn bundels, Versjes van Lars, Heb lief en Elke dag een zoen zijn al meer dan 25.000 exemplaren verkocht. Tijdens de facultaire feestavond zal hij tussen 20:00 en 22:00 uur te vinden zijn bij het trappenhuis links van de entreefoyer. Achter zijn typemachine maakt hij mooie versjes en gedichtjes op maat. Kom gezellig langs en ga met een persoonlijk gedichtje naar huis.

Tijd: 20:00 - 22:00
Zaal: Cornelis Schuytzaal (begane grond)

We’re convinced that humanities are amongst the most important fields of studies (although we may be a bit biased). For our 444 celebration, we’ve collaborated with Hague Talks Youth to challenge you with a game highlighting what the world would potentially be like without humanities.

Tijd: 20:00 - 01:30
Zaal: Catharinafoyer (begane grond)
Tijd: 21:00 - 00:00
Zaal: Breezaal (eerste verdieping)

We weten het misschien niet altijd, maar ook binnen onze eigen faculteit loopt heel veel talent rond. Deze avond is hét moment om deze talentvolle studenten en medewerkers in de spotlight te zetten. Kom dus vooral langs in de Breezaal en kijk en luister naar de verschillende acts en onze eigen drag queen, Jurine van Gisteren, die de rol van host op zich zal nemen.

• 21:00 - 21:10  | Poëtische voordracht door Suze Geuke
  • 21:20 - 21:30 | Zang en gitaar door Mare van Welzenis
  • 21:40 - 21:50 | Indiase dans door Iris Farkhondeh
  • 22:00 - 22:10 | Pianospel door Iddo Geerse
  • 22:20 - 23:00 | Bromelain band
Tijd: 21:15 - 21:30

Tijd: 21:30 - 23:30
Zaal: Grote zaal

Agogo is de sprankelende coverband van dit moment, die vol energie, passie en enthousiasme een feeststemming creeert om op te dansen. Gewapend met  een zeer breed repertoire vol danceclassics en de meest actuele partyhits.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.
Tijd: 21:30 - 23:30
Zaal: Grote zaal

De energieke raddraaiers van Rave van Fortuin trekken je moeiteloos mee in een muzikale achtbaan. Aan de hand van een rad vol muziekstijlen word je ieder kwartier op een gloednieuw feest getrakteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.
Tijd: 01:00 - 02:00
Zaal: Grote zaal

Reinier Haas is bekend van het vroegere uitgaansleven in Leiden van bijvoorbeeld: Nexus, Danssalon Incasa, Clubnight Cityhall, De Oude Harmonie of de Hifi. Tegenwoordig staat Reinier veelal te draaien op de bekende concepten Frits Amsterdam, Dansen bij Olivier, Fuif, borrel 071, borrel 030, Suite 1, Everybody Loves Disco, Puur festival en buitensporig festival.

Reserveer nu je kaartje

Deze gratis kaartjes kunnen alleen worden gereserveerd door medewerkers en studenten die verbonden zijn aan de Faculteit der Geesteswetenschappen.