Universiteit Leiden

nl en

Tentoonstelling

Expositie schilderijen en weefkunstwerken

Datum
dinsdag 17 september 2019 - donderdag 12 december 2019
Locatie
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Zaal
Centrale Hal en gang 1e etage

Deze expositie draait om kunstenaars Dick Bakhuizen van den Brink en Celine Michel (beiden lid van het kunstenaarscollectief De Leidsche Mondialen).

Dick Bakhuizen van den Brink

Het werk van Dick Bakhuizen van den Brink hangt op de begane grond en zal bestaan uit impressionistische schilderijen en abstract werk met een knipoog naar Juan Miro en Jackson Pollock, maar met een eigen inbreng als hoofdmoot. Dick Bakhuizen van den Brink is een alom bekend kunstenaar in Leiden en heeft zijn atelier aan de Haagweg. Zijn werken zijn frequent in het binnen- en buitenland tentoongesteld. Hij wordt wel de Nederlandse grondlegger van de bio-mophologische schilderkunst genoemd.

 

 

Celine Michel

Celine Michel stelt haar schilderijen en weefwerken in het trappenhuis op de eerste verdieping tentoon. Zij heeft een aantal jaren van haar jeugd in Afrika doorgebracht. De vrolijke levensuiting en de cultuur van dit continent zijn haar bron van inspiratie. Zij toont de mooie kant van Afrika. De wandtapijten zijn ontstaan door eerst van een foto een olieverfschilderij te maken en  dan te gaan weven.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.