Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

De kracht van kunst als kompaan

Datum
maandag 23 september 2019
Tijd
Serie
Passie voor de ander!?
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

Kunst is een stille of soms juist heel luidruchtige kompaan, een medereiziger in allerlei etappes van het leven. Kunst kan stilzetten of juist activeren, je terugwerpen op jezelf of meetrekken naar onbekende oorden, je onvermoede en onverwachte inzichten geven of indringend bevragen. Maar daar moet je wel wat voor doen. Als kompaan moet je haar leren kennen en haar ook willen leren kennen. Dat is – om met Levinas te spreken – respect voor het gelaat van de ander. Daartoe nodigt kunst je uit. Kitty Zijlmans wil dit laten zien aan de hand van voorbeelden van hedendaagse, mondiale kunstpraktijken.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.