Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Mind Your Data: privacy and legal affairs in e-health

Datum
donderdag 26 september 2019
Tijd
Locatie
Museum Volkenkunde
Steenstraat 1
2312 BS Leiden

De Health & Well-being groep van de VSNU Digitale Samenleving nodigt u uit voor het “Mind Your Data’ congres in Leiden.

‘Digitale Samenleving’ is een onderzoeksprogramma geïnitieerd door de VSNU waarin de 14 Nederlandse Universiteiten samenwerken aan de digitale toekomst van Nederland. Prof. Andrea Evers, hoofd van de afdeling Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie is trekker van de thema Health & Well-being binnen de Digitale Samenleving. Ze wordt ondersteund door programmacoördinator Julia Henrich, onderzoeker op de afdeling Health, Medical and Neuropsychology. De Health & Well-being groep richt zich op de ontwikkeling, evaluatie en implementatie van geïntegreerde en gepersonaliseerde digitale oplossingen ter bevordering van de gezondheidszorg. Tegelijkertijd staan de groep stil bij de maatschappelijke uitdagingen die de digitalisering met zich meebrengt.

Eén van de maatschappelijke uitdagingen betreft de privacy issues en wettelijke kaders waar rekening mee gehouden dient te worden bij de succesvolle ontwikkeling van e-health applicaties. Privacy en Legal matters in e-health zijn ontzettend belangrijk! De Health & Well-being groep organiseert daarom op 26 september 2019 het ‘Mind Your Data’ congres in Leiden. Tijdens dit congres worden privacy issues in e-health bediscussieerd vanuit een praktische, ethische, technische een filosofische kant. Jonge wetenschappers en bedrijven hebben ook de kans hun e-health interventie te laten zien in een e-health forum. Onder ander spreken op dit congres Marie-José Bonthuis, Privacy en IT jurist, en professor Edward Watkins, werkzaam als hoogleraar Experimentele en Toegepaste Klinische Psychologie aan de Universiteit van Exeter. Het congres is gericht op wetenschappers, zorgprofessionals en e-health ontwikkelaars. Kijk voor gratis toegang en aanmelding op deze site.

Wilt u op te hoogte blijven van de Digitale Samenleving Healh & Well-being agenda? Meld u aan voor de Health & Well-being nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.