Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Boekpresentatie Het verhaal van de grondwet

Datum
dinsdag 10 september 2019
Tijd
Locatie
Oude Zaal Tweede Kamer
Lange Poten 4
Den Haag

Over het boek

We leven in de eeuw van de grondwet. Bijna alle landen ter wereld hebben er tegenwoordig wel een. Een betrekkelijk recent fenomeen, trouwens, want driekwart van al die grondwetten is van na 1975. En dat terwijl de wortels ervan net na de landbouwrevolutie liggen, meer dan tienduizend jaar geleden, toen nieuwe sociale organisatie- en leiderschapsvormen opkwamen en ook het recht ontstond als manier om grootschalig samen te kunnen werken met vreemden.

Het boek is uitgegeven en te bestellen bij Uitgeverij Prometheus.

Boekpresentatie

Op 10 september wordt het nieuwe boek van Wim Voermans Het verhaal van de grondwet gepresenteerd in de Oude Zaal van de Tweede Kamer.

U bent van harte welkom vanaf 17.00 uur. Het programma begint om 17.15 uur met korte inleidingen van dr. Geerten Waling (tevens moderator), prof. dr. Henk te Velde (hoogleraar vaderlandse geschiedenis, Universiteit Leiden), prof. mr. Roel de Lange (hoogleraar staatsrecht en vergelijkend staatsrecht bij Erasmus University Rotterdam, voorzitter van de Staatsrechtkring) en dhr. Mai Spijkers (directeur Uitgeverij Prometheus), waarna het boek aan mw. Khadija Arib wordt aangeboden. Het programma duurt tot ca. 18.15 uur waarna er een receptie is in de ruimten achter de Oude Zaal.

U wordt verwacht bij de entree van het Kamergebouw aan de Lange Poten 4, Den Haag. Houd alstublieft rekening met de toegangscontrole die enige tijd in beslag kan nemen. Ook wordt gevraagd om identificatie via een geldig identiteitsbewijs.

Wij stellen uw aanwezigheid zeer op prijs. RSVP via deze link.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.