Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur | Rijksmuseum Boerhaave

Het placebo-effect in beeld

Datum
zaterdag 6 juli 2019
Tijd
Locatie
Rijksmuseum Boerhaave
Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden

De rol van verwachtingen uitgelicht door wetenschap en kunst

In hoeverre hebben je eigen gedachten en ervaringen invloed op je gezondheid? Wat is de impact van het placebo effect op medische behandelingen, bijvoorbeeld voor pijn of jeuk?

De sectie Gezondheids- Medische en Neuropsychologie van de Universiteit Leiden en Rijksmuseum Boerhaave nodigen je van harte uit om het antwoord op deze vragen te ontdekken tijdens een speciaal publieksevenement voor jong en oud. Reis mee door een wereld van verwachtingen – en ontdek wat het placebo effect voor jou kan betekenen.

Jong en oud ontdekken zaterdagmiddag 6 juli samen de feiten en fabels rondom placebo's. Ga op onderzoek uit door achter de schermen mee te kijken bij labdemonstraties. Laat je verrassen door een kunstzinnige kijk op het placebo-effect. En leer meer over de mythes rondom het placebo-effect.

Publieke lezing en quiz: Het placebo-effect

Wat is feit en wat is fabel? Hoogleraar gezondheidspsychologie Andrea Evers legt uit wat het placebo-effect is, hoe het ontstaat, en hoe je ze kunt gebruiken voor je gezondheid tijdens een publieke lezing in Rijksmuseum Boerhaave. De lezing wordt afgewisseld met quizvragen. Wat weet jij nu over placebo-effecten?   

Programma:
13.00 – 17.00: Placebo en kunst: De wonderbaarlijke rol van verwachtingen in beeld
13.00 – 17.00: Placebo en wetenschap: Demonstraties uit het lab
15.00 – 15.45: Publiekslezing en quiz: Het placebo-effect

Wanneer: zaterdag 6 juli van 13.00 tot 17.00 uur
Voor wie: voor iedereen 
Kosten: gratis bij geldig entreebewijs (Museumkaart gratis)

Meer informatie en aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.