Universiteit Leiden

nl en

Festival

Pop-upcollege 'Ons natuurlijke ritme'

Datum
zaterdag 13 juli 2019
Tijd
Locatie
Prins Hendrikplein
Den Haag

Ons natuurlijke ritme op het Zeeheldenfestival

Om je lichaam optimaal te laten functioneren, is het belangrijk dat je je eigen ritmes afstemt op het ritme van de natuur. Denk bijvoorbeeld aan het 24-uursritme van dag en nacht. Psycholoog Esther Habers van de Universiteit Leiden neemt je mee naar de fascinerende wereld van onze ritmiek. Ze vertelt over lichttherapie, vermoeidheid en slaapproblemen bij reumatoïde artritis. Steek je licht op tijdens dit mini-college op de zaterdag van het Zeeheldenfestival!

Pop-upcolleges

De universiteit wil haar kennis op een laagdrempelige manier delen met de stad. Daarom organiseren we pop-upcolleges: korte lezingen door onze wetenschappers, tijdens bestaande festivals maar ook op kleinschalige plekken waar mensen samenkomen. Op deze manier hoopt de universiteit ook mensen te bereiken die niet vanzelfsprekend toegang hebben tot wetenschappelijke kennis. De onderwerpen van de pop-upcolleges zijn dan ook uiteenlopend: van voeding, tot stress of de herkomst van ons DNA.

Over het Zeeheldenfestival

Al bijna veertig jaar jaar is het Prins Hendrikplein in Den Haag ieder jaar het toneel voor muziek, straattheater, kinderactiviteiten en gezelligheid, voor en door bewoners van het Zeeheldenkwartier. Vijf dagen lang wordt gevierd dat het Zeeheldenkwartier een heerlijke plek is om te wonen, te werken, te leven. Klein maar groots en gratis en voor niets! 

Contact

Meer informatie over de organisatie van de pop-upcolleges? Neem contact op met Inès van Arkel.

Programma Zeeheldenfestival

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.