Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Movie night

Dr. Strangelove

Datum
donderdag 18 juli 2019
Tijd
Locatie
Kijkhuis
Vrouwenkerksteeg 10
2312 WS Leiden

Kijkhuis and het Lorentz Center organiseren samen de filmavond ‘Dr. Strangelove’, met een introductie van Kubrick experts Nathan Abrams en Mick Broderick.

De klassieke oorlogskomedie van Kubrick
Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog raakt de Amerikaanse generaal Jack Ripper zijn verstand kwijt, en stuurt hij een groot aantal vliegtuigen richting de Sovjet Unie om het land met kernwapens plat te gooien. De Amerikaanse president regelt een ontmoeting met zijn adviseurs, waar hij van de Sovjet-ambassadeur hoort dat er, als de wapens afgevuurd zullen worden, een automatisch apparaat in werking gesteld zal worden dat al het leven op Aarde vernietigt. Het is dus zaak om de vliegtuigen terug te roepen, wat echter moeilijk wordt aangezien niemand de juiste communicatie-codes weet.

Inleiding door experts
De film wordt ingeleid door internationaal gerenommeerde Kubrick-experts Nathan Abrams en Mick Broderick. Abrams is filmprofessor en auteur van het boek Stanley Kubrick: New York Jewish Intellectual. Broderick is professor in media analyse en schrijver van het boek Reconstructing Strangelove: Inside Stanley Kubrick's "Nightmare Comedy". 

Deze filmavond komt voort uit een samenwerking met het Lorentz Center, waar van 15 t/m 19 juli de workshop ‘Life and Legacy Studying the Work of Stanley Kubrick’ plaatsvindt.

Reserveer tickets

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.