Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Ocular inflammation in age-related eye diseases

  • T.H.K. Vu
Datum
donderdag 27 juni 2019
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Samenvatting

In de afgelopen jaren heb ik onder begeleiding van Prof. Dr. Martine Jager en Dr. Dong Feng Chen promotieonderzoek verricht in het Massachusetts Eye and Ear Infirmary te Boston.
Het onderwerp van dit proefschrift is de rol van het immuun systeem in leeftijdsgebonden oogziekten, zoals glaucoom. De oogziekte glaucoom, is een van de belangrijkste oorzaken van blindheid in Nederland. Lang werd gedacht dat verhoogde oogdruk de oorzaak van glaucoom was en alle behandelingen zijn erop gericht om de oogdruk te verlagen. Maar er lijkt meer aan de hand: onze eigen afweercellen vallen het oog aan wat uiteindelijk leidt tot progressieve glaucoom schade. Het onderzoek in dit proefschrift heeft geresulteerd in belangrijke nieuwe inzichten in zowel de onderliggende oorzaak als therapeutische behandeling van deze oogziekte.

Promotoren

  • Prof.dr. M.J. Jager
  • Prof.dr. G.P.M. Luyten

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

pers@lumc.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.