Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Lunchbijeenkomst Onroerend goedrecht

Datum
vrijdag 7 juni 2019
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
C020

Tijdens een speciale bijeenkomst van Stichting Fundatie Bachiene en de afdeling Burgerlijk recht van de de Universiteit Leiden presenteren mr. M.E.A. van Loenhoud (Loyens & Loeff), P.J. van der Plank & D. de Jong (Houthoff) en W.B. Meijer (Loyens & Loeff) hun artikelen over het onroerend goedrecht, geschreven onder de vlag van de stichting.

De artikelen van Van Loenhoud, Van der Plank & De Jong hebben betrekking op de goederenrechtelijke uitdagingen van verduurzaming. Wie is nu eigenlijk eigenaar van een warmtepompsysteem, de eigenaar van de woning of degene die het systeem aanlegt? En als we ook in de bouw van bezit naar gebruik willen overgaan, hoe regelen we dan de eigendom van bestanddelen zoals de gevel van een gebouw?

Meijers bespreking roept vragen op over het gemeentelijk voorkeursrecht bij de overdracht van een gehele onderneming: kan een grote M&A-deal door een gemeente vernietigd worden als een van de dochterondernemingen vastgoed bezit waar de gemeente een voorkeursrecht op heeft?

De Stichting Fundatie Bachiene heeft tot doel het stimuleren van publicaties omtrent onroerende zaken en registergoederen. Bij deze Stichting zijn grote kantoren aan de Zuid-as die zich speciaal met het vastgoedrecht bezig houden aangesloten. Het is een ideale kans voor een ontmoeting met de auteurs en een verdieping in het onroerend goedrecht.

Deelname is kosteloos. De Stichting Fundatie Bachiene biedt een lunch aan. Gelieve u daarom per mail aan te melden bij Thijmen Nuinga.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.