Rondleiding: Leidse hoogleraren op begraafplaats Groenesteeg

Begraafplaats Groenesteeg
Groenesteeg 126
2312SR Leiden

Op zondag 2 juni 2019 om 14 uur wordt -  in het kader van 444 jaar Universiteit Leiden - een rondleiding georganiseerd op de begraafplaats Groenesteeg met als thema “Leidse hoogleraren op Groenesteeg”.

De rondleiding gaat langs de graven van een aantal Leidse professoren. Het betreft Snouck Hurgronje (arabist), Kaiser en Van de Sande Bakhuyzen (sterrenkundigen), Fruin (historicus), Bake (classicus), Reuvens en Holwerda (archeologen), Van der Burg en Zaaijer (resp. toxicoloog en anatoom patholoog; die de moorden Goeie Mie onderzochten), Hoffmann (Japanoloog), Greven (staathuishoudkundige), Holwerda (archeoloog), Simon Thomas (medicus), Siegenbeek en De Vries (neerlandici) en Van Boneval Faure (jurist).

Velen van deze hoogleraren zijn ook geëerd met een straatnaam in Leiden, vaak in de Professorenwijk. Over deze geleerden zal aan hun graf het een en ander worden verteld. Bij slecht weer zullen de verhalen als een soort lezing in de aula worden gepresenteerd.

Op 2 juni zijn de historische Begraafplaats Groenesteeg, waar de elite van Leiden van 1813 tot het einde van de vorige eeuw begraven ligt, en de Aula voor het publiek tussen 13.30 en 16.00 uur opengesteld. Ook zijn uitgaven van de Stichting te koop.

De begraafplaats zelf is op alle dagen van de week overdag tussen 9.00 en 17.00 uur geopend.

Meer informatie over de begraafplaats is te vinden op www.begraafplaatsgroenesteeg.nl