Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Inloopconcert: Henk Gijzen (orgel)

Datum
woensdag 19 juni 2019
Tijd
Serie
Inloopconcerten universiteitsorgel 2019
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

Henk Gijzen speelt op het Flentroporgel in het Groot Auditorium van het Academiegebouw in Leiden o.a. Tiento de falsas de 4' tono van Cabanilles, drie fuga's van Pachelbel, Air en Gavotte van Wesley en Voluntary in D van Alcock. Sinds 2003 is Henk Gijzen organist van de Marekerk waar hij het historische Garrels-orgel uit 1733 bespeelt. Hij studeerde orgel en kerkmuziek bij Evaristos Glassner en Klaas Bolt aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij behaalde de akte muziekonderwijs B voor orgel, het praktijkdiploma kerkmuziek en het einddiploma solospel orgel. In 1979 werd hij prijswinnaar van het Nationaal Orgel Improvisatieconcours te Bolsward.

De Inloopconcerten 2018 worden voor het 20ste jaar georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Ze vinden plaats op woensdagen van 13:00 uur tot 13:30 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. De toegang is vrij.

Henk Gijzen
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.