Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Inloopconcert: Helbertine Hylkema (viool), Jan Douwes (bariton) en Casper de Jonge (orgel)

Datum
woensdag 26 juni 2019
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

Helbertine Hylkema (viool), Jan Douwes (bariton) en Casper de Jonge (orgel) laten muziek horen van Bach, Händel, Vaughan Williams, en Piazzolla.

Helbertine Hylkema kreeg haar eerste vioollessen van Carolien Ingen Housz en studeerde aan het Rotterdams conservatorium waar zij haar mastertitel haalde. Zij volgde verschillende masterclasses en speelde als concertmeester bij diverse orkesten. Zij is freelance violiste en treedt regelmatig op in kamermuziek- en orkestverband.

Jan Douwes studeerde zang aan het Rotterdams Conservatorium. Vanaf 2000 volgde hij zanglessen bij onder anderen Carolyn Watkinson, Frans Huijts en David Wilson - Johnson. In april 2006 studeerde hij af bij Roberta Alexander. Jan volgde verschillende masterclasses.

Casper de Jonge is organist titulair van de Waalse Kerk in Den Haag, waar hij het bekende Cavaillé-Coll orgel (1885) bespeelt. Daarnaast is hij plaatsvervangend organist in de Oudkatholieke Kerk en de Waalse Kerk in Leiden. Ook bespeelt hij regelmatig het orgel in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden. Hij was een leerling van Erik van Bruggen (orgel), Marijke Rindertsma en Birgitta Bulgakov (piano), en bijvakstudent bij Geoffrey Madge aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (Faculteit der Kunsten).

De Inloopconcerten 2018 worden voor het 20ste jaar georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Ze vinden plaats op woensdagen van 13:00 uur tot 13:30 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. De toegang is vrij.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.