Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Inloopconcert: Carel Cames van Batenburg (orgel)

Datum
woensdag 12 juni 2019
Tijd
Serie
Inloopconcerten universiteitsorgel 2019
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

Carel Cames van Batenburg speelt o.a. een fanfare van Bonigton en Ashford, Gigue en Sarabande van Händel, Voluntary I van Russell en vier oude dansen van verschillende componisten.

Carel Cames van Batenburg ontving  zijn eerste orgellessen van Henk Weber, organist in zijn parochiekerk Sint Paschalis Baylon te Den Haag. Daarna studeerde hij bij Wim van Beek, Marieke Stoel en pater Theo Flury OSB, hoofdleraar orgel aan het Pontificaal Instituut voor Kerkmuziek te Rome. Hij volgde diverse master classes onder andere bij Leo van Doeselaar. Bij nationale orgelconcoursen behaalde hij drie maal een finaleplaats, waarvan twee maal de eerste prijs.  Carel is co-titulair organist van de Église Wallonne in Den Haag.

De Inloopconcerten 2018 worden voor het 20ste jaar georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Ze vinden plaats op woensdagen van 13:00 uur tot 13:30 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. De toegang is vrij.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.