Kunst en Cultuur

Inloopconcert: Borislava Petrova (orgel)

5 juni 2019
Serie
Inloopconcerten universiteitsorgel 2019
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Groot Auditorium

Borislava Petrova speelt op het Flentroporgel in het Groot Auditorium van het Academiegebouw in Leiden muziek van Baldassare Gallupi, Giuseppe Sarti, António Sacchini, C.F.E. Bach en John Stanly.

Borislava kreeg al orgelles op haar 6e jaar in haar geboorte land Bulgarije. Zij volgde de Staats Muziek Academie (Conservatorium van Sofia) en orgelstudies bij Ton Koopman, Jaco van Leeuwen (Noordwijk) en bij Jean Philippe Delrieux in Ales in Frankrijk. Sinds 2016 heeft zij in Nederland een lespraktijk voor concerten en koorbegeleiding.

De Inloopconcerten worden voor het 20ste jaar georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Ze vinden plaats op woensdagen van 13:00 uur tot 13:30 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. De toegang is vrij.