Universiteit Leiden

nl en

Tentoonstelling

Expositie China 1979 – A giant awakens

Datum
zaterdag 6 juli 2019 - zaterdag 27 juli 2019
Toelichting
Openingstijden: ma. t/m za. van 13.00 – 16.00 uur (tenzij er een activiteit in de zaal is). Entree: gratis
Locatie
Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
2311 GZ Leiden

Het grijze en grauwe, arme China

In het kader van het jaarcongres van de International Convention of Asia Scholars (ICAS) in Leiden, exposeert Paul van Riel een serie zwart-wit beelden uit zijn eerste reportages in China toen dat land, veertig jaar terug, onder leiding van Deng Xiaoping (vice-voorzitter van de Communistische Partij) werd opengesteld voor toerisme.

De fotograaf verbleef in die periode vaak langere tijd in Hongkong, van waaruit hij werkte in o.a. China, Macau, Japan, Korea en Taiwan plus, en route, in Z.O. Azië en de Pacific.
De meeste foto’s, nieuwe inkjet prints van gescande 35 mm. zwart/wit negatieven – vnl. van Shanghai, Nanjing, Hangzhou, Guangzhou, Nanning en Guilin – werden nooit eerder gepubliceerd. Ze tonen het grijze en grauwe, arme China dat inmiddels, in minder dan twee generaties, een ongelofelijke metamorfose heeft ondergaan.

Hof van Sijthoff

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.