Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit | Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden

Excursie rondwandeling Singelpark

Datum
vrijdag 14 juni 2019
Tijd
Locatie
Hortus botanicus
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Het Singelpark omringt het historische centrum van Leiden met groen. Een kilometerslang stadspark met het water van de singels als een blauwe ader door het park. Na het succes van de excursie met rondvaart door het Singelpark, organiseert het Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden een extra excursie naar het Singelpark bestaande uit een rondwandeling (ca. 7km) onder begeleiding van de botanisch curator.

Een uniek park langs de Leidse Singels
De Leidse binnenstad is omringd door een unieke, stervormige singelstructuur. Deze prachtige ring van water met aan de oevers pittoreske hoekjes en historische gebouwen bood altijd al veel mogelijkheden voor recreatie. De gemeente en inwoners van Leiden hebben de handen ineengeslagen en werken sinds 2013 aan een mooi, spannend en aaneengesloten stadspark: het Singelpark. In dit project wordt de singelrand over de hele lengte verbonden met nieuwe bruggen, meer groen en een verbeterde parkstructuur, wat het Singelpark tot één groot, rondlopend park maakt. Het project is nu in de laatste fase. 
Meer informatie over het Singelpark

Door het oog van een Botanisch Curator
Biologe en NGL-lid Rinny Kooi werkt al bijna drie jaar bij de gemeente als botanisch curator van het Singelpark. Zij promoveerde bij de Universiteit Leiden op het gebied van insect-plant relaties en heeft daarna jarenlang het vak Biodiversiteit van Dieren gedoceerd. Daarnaast weet zij alles van karakteristieke bomen, spannende struikengroepen en plantencollages. Al deze kennis heeft ze meegenomen in het creëren van een voor bezoekers spannend Singelpark. Tijdens de rondwandeling door het park zal ze stilstaan bij verschillende elementen.

Programma
13.30 Start wandeling vanaf de Hortus
15.00 Theepauze bij Lot & de Walvis of de Volharding
17.00 Einde bij de Hortus en gelegenheid om een drankje te drinken in het café

NB. De wandeling is in totaal ca. 7km lang en omdat dit een extra activiteit betreft buiten het reguliere NGL-programma om, zijn ditmaal de kosten voor drankjes en hapjes zijn voor eigen rekening.
 

Exclusief voor NGL-leden
Deze excursie is alleen open voor leden van het Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden. Als u nog geen lid bent en graag mee wil, kunt u zich aanmelden als lid én een mail sturen naar het bestuur dat u graag meewilt met de rondwandeling. Het lidmaatschap is € 15 per jaar. Naast deelname aan de reguliere jaarlijkse excursie ontvangt u ook uitnodigingen voor de vijf hoogstaande natuurwetenschappelijke lezingen die de vereniging elk jaar organiseert. Tevens, viert het NGL zijn 150-jarige bestaan in 2020 en zullen de activiteiten in het nieuwe jaar een extra feestelijk tintje hebben.
Meer over het NGL

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.