Universiteit Leiden

nl en

Lezing

De geschiedenis van de Duitse Weimarrepubliek

Datum
dinsdag 25 juni 2019
Tijd
Toelichting
Inloop vanaf 19:30 uur, start lezing 20:00 uur
Locatie
Café De Keyzer
Kaiserstraat 2-4
2311 GR Leiden

Op dinsdag 25 juni a.s. spreekt Raisa Blommestijn, promovenda bij de afdeling Encyclopedie van de rechtswetenschap, in café De Keyzer over de geschiedenis van de Duitse Weimarrepubliek (1918-1933). Zij gaat in op de vestiging van de Weimarrepubliek, de verschillende crises van economische en politieke aard waar de Republiek mee te maken kreeg en, tot slot, op de desastreuze nadagen van de Republiek die uitmondden in de machtsovername van Adolf Hitler op 23 maart 1933. 

Dit evenement wordt georganiseerd door de JOVD Leiden, maar staat ook open voor niet leden. Eenieder is van harte welkom!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.