Concert

Hoe klonk de eeuw van Rembrandt?

zondag 9 juni 2019
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Groot Auditorium

Het Huygens Duo zingt en vertelt over muziek uit de tijd van Rembrandt.

Hoe 'klonk' de eeuw van Rembrandt? Ter ere van het Rembrandtjaar 2019 geven Leonore van Sloten (mezzo-sopraan/kunsthistorica en conservator van Museum Het Rembrandthuis) en luitist Willem Mook een lecture recital.

De liedcultuur speelde een grote rol in het alledaagse leven van de 17de eeuw. Er bestond een groot repertoire aan liederen, variërend van grappige liedjes op schunnige gedichtjes, tot liefdesliederen op poëtische teksten. Verschillende kunstwerken van Rembrandt zullen uitgelicht worden. Die kunstwerken vormen de aanknopingspunten in dit bijzondere concert mét voordracht.

Hofjesconcerten

Dit concert is onderdeel van de Leidse Hofjesconcerten op 9 en 10 juni. Voor kaarten zie de website van de Leidse Hofjesconcerten.

Rembrandtroute

Meer weten over Rembrandt en zijn tijd in Leiden? Loop onze nieuwe Rembrandtroute! Op 7 gebouwen van de universiteit prijken reproducties van werken van Rembrandt, die de band tussen de schilder en de Leidse universiteit illustreren. Lees meer

Kaarten (ook voor de overige Hofjesconcerten)