Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

‘Zero waste’ – workshop over leven zonder afval – Jonge Alumni Netwerk

Datum
woensdag 8 mei 2019
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311ES Leiden

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze activiteit.

De gemiddelde Nederlander produceert jaarlijks zo’n 500kg afval. De meeste spullen die wij weggooien hebben geen nieuwe bestemming en belanden op de vuilnishoop of in de verbrandingsoven. De gevolgen van hoe wij omgaan met afval worden echter steeds duidelijker: niet alleen lees je veel over de ‘plastic soep’ in de oceanen, ook zien wij het aan al het zwerfafval in onze omgeving. Mede daarom komt het idee van een circulaire economie op, waarin er minder en beter gebruik wordt gemaakt van producten.

Maar wat houdt de circulaire economie precies in, hoe breng je dit zelf in de praktijk en hoe ziet een leven zonder afval eruit? Tijdens de workshop 'Zero Waste' op woensdag 8 mei gaat Jessie Kroon, bekend van de blog 'Het Zero Waste Project', in op deze vragen. Aan het einde van de workshop heb je concrete ideeën over hoe jouw leven duurzamer kan worden.

Programma

19.00 – 19.30 uur: Inloop
19.30 – 21.30 uur: Interactieve workshop
21.30 – 22.30 uur: Napraten tijdens afsluitende borrel

Meer info en aanmelden

Datum Woensdag 8 mei 2019
Tijd 19.00 - 22:30 uur
Locatie Kamerlingh Onnes Gebouw (Leiden)
Kosten  €10,00 (inclusief borrel)
Voor wie Deze workshop is toegankelijk voor alumni van de Universiteit Leiden t/m 35 jaar.
Aanmelden Je kunt je niet meer inschrijven voor deze activiteit.
 

Meld je aan en leer alles over duurzaam leven.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.