Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Werkgroep Taal: Jochem Aben over Schrijfvaardigheid

  • Jochem Aben
Datum
dinsdag 7 mei 2019
Tijd
Serie
Alumniwerkgroep Taal
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
147

“Schrijfvaardigheid van kinderen holt achteruit”, kopte het AD in de zomer van 2017. Het belang van schrijfvaardigheidsonderwijs wordt door niemand in twijfel getrokken, maar klaarblijkelijk gaat het niet altijd zo goed als gehoopt mag worden. Eén van de manieren waarop het schrijfvaardigheidsonderwijs mogelijk verbeterd kan worden, is door middel van feedback op het schrijfproces. De spreker van deze avond kan daar alles over vertellen.

Over de spreker


Jochem Aben is een cum laude afgestudeerd Neerlandicus aan de Radboud universiteit Nijmegen. Na afloop van zijn studie werd hij onderzoeks- en onderwijsmedewerker aan dezelfde universiteit. Bovendien heeft hij onderzoek gedaan aan de Universiteit van Antwerpen. Sinds 2017 promoveert Jochem Aben aan de Rijksuniversiteit Groningen op het onderwerp schrijfvaardigheid. In het bijzonder is hij geïnteresseerd in het geven van feedback gedurende het schrijfproces.

Over Werkgroep Taal

Veel afgestudeerden zijn op dagelijkse basis op één of andere manier bezig met taal. Of dat nu is als tekstschrijver of als spreker voor groepen, taal is onvermijdbaar. Bij de Werkgroep Taal spreken jonge alumni met elkaar over academische taalgerelateerde thema´s. Dat gebeurt eens per maand. De bijeenkomsten zijn kosteloos. Indien mogelijk worden er gastsprekers uitgenodigd bij de besproken thema’s. Heb je interesse om aan te sluiten? Mail dan naar werkgroeptaal.leiden@gmail.com.

Interview

Onlangs verscheen een interview met Patrick van Delft, initiatiefnemer van Werkgroep Taal. Je leest het interview hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.