Universiteit Leiden

nl en

Debat | Verkiezingsdebat Europees Parlement

Verkiezingsdebat Europees Parlement 2019: Wat valt er te kiezen?

Datum
vrijdag 17 mei 2019
Tijd
Toelichting
Meld je aan via de registratielink onderaan deze pagina!
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
Spaanse Trap

'Lekker belangrijk?!'

Tijdens de komende Europese verkiezingen staat veel op het spel. Hoe willen politici het hoofd bieden aan de immense uitdagingen waar de unie voor staat – zoals asiel en migratie, veiligheid en defensie, sociaaleconomische ongelijkheid, klimaat en de huidige geopolitieke ontwikkelingen? Toch is er weinig interesse voor de Europese verkiezingen, al helemaal onder jongeren.

Nu denk je misschien, stemmen: lekker belangrijk, of waarom zou ik gaan? Ongeveer 375 miljoen mensen zijn stemgerechtigd in Europa. Jij bent een van deze 375 miljoen mensen. In 2014 stond het bestaansrecht van de EU nog ter discussie, deze keer is het de vraag welke richting onze Unie opgaat: wat gaat de EU doen? Plus het kan niet zo zijn dat jij, jong, wild & free, het eens bent met alles wat er om je heen gebeurt. Leuk die open grenzen tijdens je vakantie en de Erasmusbeurs die je krijgt als je een half jaar in het buitenland 'studeert', maar de Unie is meer.

Door de onderwerpen concreter te maken en uit te leggen zorgen wij dat jij op 23 mei goed voorbereid naar de stembus kan voor de #EP2019. Dus meld je hier aan en laat je informeren over jouw stemrecht. 

EP2019

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Programma

  • 15.30: Inloop
  • 16.00: Welkom door Jan Rood
  • 16.05: Experts over het belang van de Europese verkiezingen (Adriaan Schout & Hedwich van der Bij (Instituut Clingendael), Koen Blankenstijn (Liaisonbureau Europees Parlement)
  • 16.45: Politiek debat met vertegenwoordigers van politieke jongerenverenigingen (PvdA, Groen Links, D66, VVD en CDA)
  • 17.30: Borrel

Aanmelden

Wil je alvast wat context hebben bij de thema's die spelen tijdens de verkiezingen? Bezoek ons #EP2019 platform, lees het dossier in ons Magazine & houd Facebook,Twitter en LinkedIn in de gaten. 
Make voting great again! #EP2019

Meld je aan via deze link

Meld je hier aan voor het Verkiezingsdebat 2019!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie