Alumni-activiteit | Arbeidsmarktvoorlichting

Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Tweede Leidse Oudheid Netwerkbijeenkomst

Op woensdag 8 mei 2019 vindt de Tweede Leidse Oudheid Netwerkbijeenkomst plaats. Het doel van dit evenement is studenten, alumni en docenten bij elkaar te brengen, om kennis en ervaringen uit te wisselen en oude contacten weer aan te halen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de BA-opleiding Oude Nabije Oosten-studies, de BA-opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur, en de (Res)MA-opleiding Classics and Ancient Civilizations.

Luuk Huitink (GLTC / Classics) en Miriam Müller (Egyptologie) zullen een korte lezing houden over hun onderzoek. Vervolgens vertellen vier alumni over hun carrière en huidige loopbaan. Ten slotte nodigen we de aanwezige alumni en studenten van harte uit om te ‘speeddaten’: studenten horen graag meer over de carrière en het leven na de studie van onze alumni. De ervaring leert dat deze gesprekken heel informatief en inspirerend zijn. Natuurlijk sluiten we af met een feestelijke borrel, deze vindt plaats in Café de Keyzer, Kaiserstraat 2-4 te Leiden.

Programma 8 mei

16.30-17.00 Ontvangst
17.00-17.05 Opening
17.05-17.25 Lezing van Luuk Huitink (Classics): On the Trail of Xenophon in Nineveh and Kalhu: the Travails of a Commentator
17.25-17.45 Lezing van Miriam Müller (Egyptologie): Memory and Sacrifice: Emerging Elites in the Eastern Nile Delta
17.55-18.05 Lidewij van de Peut (Assyriologie), Onderwijs- en Onderzoeksmedewerker bij de Universiteit Leiden
18.05-18.15 Joris Stolwijk (Classics), Software Developer bij Artemetra
18.15-18.25 Daniel Soliman (Egyptologie), Conservator bij het Rijksmuseum van Oudheden
18.25-18.35 Elisa Perotti (Hebreeuws en Aramees), Assistant Editor, Languages and Linguistics bij Brill
18.45-19.15 Speeddating en Borrel
19.15-20.00 Borrel

Aanmelden

Met oog op de catering vragen wij u zich uiterlijk 5 mei aan te melden. Deelname is gratis.

Ja, ik meld me graag aan