Universiteit Leiden

nl en

Kunst en Cultuur

Divine Encounters van Hans Kemp: opening foto-expositie over Azië en boekpresentatie

Datum
woensdag 26 juni 2019
Tijd
Toelichting
Opening tentoonstelling en boekpresentatie
Locatie
Hal Stadhuis
Ingang Stadhuisplein
Leiden

Een van de vele tentoonstellingen die in Leiden te zien zijn tijdens de 11th International Convention of Asia Scholars (ICAS 11)  is Divine Encounters; Sacred Rituals and Ceremonies in Asia. Te zien zijn foto’s van de in Bangkok woonachtige Nederlandse fotograaf en auteur Hans Kemp. Iedereen is welkom op de opening op 26 juni 2019.

Divine Encounter Hans Kamp

Het 'verborgen' Azië

Divine Encounters is een fotografische odyssee die het Azië verkent dat zich in het volle zicht verstopt, veerkrachtig en levendig: achter de neonreclame, de marmeren en roestvrijstalen gevels, de luxe auto's en de hippe winkelcentra, is een andere wereld zichtbaar. Die openbaart zich in uitgebreide spirituele rituelen, bloedstollende ceremonies en uitbundige festivals.

Tentoonstelling en boek

De tentoonstelling is samengesteld uit de vier hoofdstukken van het fotoboek Divine Encounters; Sacred Rituals and Ceremonies in Asia. Daarin staan veel meer beelden, met uitvoerige toelichting en verhalen, van ceremonies en rituelen in India, Japan en Indonesië, Mongolië, Korea, Thailand, Myanmar, Maleisië, Hong Kong en de Filippijnen.

Hans Kemp

Fotograaf Hans Kemp is diverse keren bekroond. Hij heeft zeven fotoboeken uitgebracht. Daaronder is het veelgeprezen Bikes of Burden, een ode aan de Vietnamese ‘lastdragende motoren’. Het werd, met meer dan 100.000 verkochte exemplaren in vier talen, een bestseller. 

 Blijf op de hoogte van het werk van Hans Kemp

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie