Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Ik, Aziatisch?!

LUC The Hague - Ik, Aziatisch?!: Aziatische Opvoeding

Datum
woensdag 15 mei 2019
Tijd
Toelichting
Deuren open om 18:45; Evenement start om 19.00. Deelname is gratis!
Locatie
Anna van Buerenplein
Anna van Buerenplein 301
2595 DG Den Haag

Aziatische opvoeding

Het thema van het zesde evenement in de serie ‘Ik, Aziatisch’?!’ is de Aziatische opvoeding, een onderwerp dat in alle voorgaande sessies wel een keer genoemd is! Maar wat is een Aziatische opvoeding eigenlijk? Hoe worden Aziatische normen en waarden op de jongere generaties overgedragen in gezinnen? In hoeverre hanteren ouders van Aziatische afkomst die in Nederland wonen dezelfde opvoeding als die zij zelf hebben ervaren in het land van herkomst?

Deze vragen zullen worden besproken in twee delen: (1) Een bespreking van onderzoek over opvoeding in Aziatische gezinnen, zowel in Azië als daarbuiten, met videomateriaal als uitgangspunt voor de discussies; (2) Een paneldiscussie met Aziatische ouders met verschillende achtergronden die hun opvoedingservaringen uit hun eigen jeugd zullen delen en de keuzes die ze nu zelf als ouders maken voor hun eigen kinderen. En zoals gewoonlijk eindigen we een drankje en Aziatische hapjes!

Meld je hier aan voor Ik, Aziatisch: Aziatische Opvoeding

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.