Lezing | Ik, Aziatisch?!

LUC The Hague - Ik, Aziatisch?!: Aziatische Opvoeding

15 mei 2019
Deuren open om 18:45; Evenement start om 19.00. Deelname is gratis!
Anna van Buerenplein
Anna van Buerenplein 301
2595 DG The Hague

Aziatische opvoeding

Het thema van het zesde evenement in de serie ‘Ik, Aziatisch’?!’ is de Aziatische opvoeding, een onderwerp dat in alle voorgaande sessies wel een keer genoemd is! Maar wat is een Aziatische opvoeding eigenlijk? Hoe worden Aziatische normen en waarden op de jongere generaties overgedragen in gezinnen? In hoeverre hanteren ouders van Aziatische afkomst die in Nederland wonen dezelfde opvoeding als die zij zelf hebben ervaren in het land van herkomst?

Deze vragen zullen worden besproken in twee delen: (1) Een bespreking van onderzoek over opvoeding in Aziatische gezinnen, zowel in Azië als daarbuiten, met videomateriaal als uitgangspunt voor de discussies; (2) Een paneldiscussie met Aziatische ouders met verschillende achtergronden die hun opvoedingservaringen uit hun eigen jeugd zullen delen en de keuzes die ze nu zelf als ouders maken voor hun eigen kinderen. En zoals gewoonlijk eindigen we een drankje en Aziatische hapjes!

Meld je hier aan voor Ik, Aziatisch: Aziatische Opvoeding