Universiteit Leiden

nl en

Kunst en Cultuur

Inloopconcert: Sander Beumer (saxofoon) en Jan Verschuren (orgel)

Datum
woensdag 29 mei 2019
Tijd
Serie
Inloopconcerten universiteitsorgel 2019
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

Sander Beumer (saxofoon) en Jan Verschuren (orgel) laten muziek horen van Henry Eccles, Vincent D'indy en Sergei Rachmaninoff.

De saxofonist Sander Beumer behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus aan het Utrechts Conservatorium bij docenten Ed Bogaard en André Hemmers. Hij zette zijn studie voort bij Iwan Roth, aan de Hochschule für Musik in Basel, alwaar hij zich specialiseerde in hedendaagse kamermuziek.

Tijdens zijn studie nam hij deel aan verschillende concoursen hetgeen resulteerde in finaleplaatsen en eerste prijzen. Als uitvoerend musicus gaf hij concerten in Duitsland, Frankrijk, Engeland. 
Jan Verschuren studeerde orgel bij Reitze Smits aan het Lemmensinstituut in Leuven en aan het Utrechts Conservatorium voor de graad ‘uitvoerend musicus’. Daarnaast volgde hij interpretatiecursussen bij Jan-Willem Jansen aan het conservatorium van Toulouse en Michel Bouvard aan het conservatorium van Parijs.

In 1994 was hij finalist bij het nationaal orgelconcours in Leiden.

Jan is organist van de Hartebrugkerk in Leiden en Universiteitsorganist van Leiden en Eindhoven.

De Inloopconcerten 2018 worden voor het 20ste jaar georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Ze vinden plaats op woensdagen van 13:00 uur tot 13:30 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. De toegang is vrij.

Jan Verschuren
Sander Breumer
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.