Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Inloopconcert: Marieke Stoel (orgel)

Datum
woensdag 15 mei 2019
Tijd
Serie
Inloopconcerten universiteitsorgel 2019
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

Marieke Stoel zal op het orgel in het Groot Auditorium van het Academiegebouw in Leiden orgelmuziek laten horen van o.a. Giovanni Battista Martini, Abraham van den Kerckhoven, Jean François Dandrieu en van haar zelf.

Marieke Stoel is onlangs 40 jaar als cantor-organist verbonden aan de Houtrustkerk in Den Haag en maakt sinds 2014 deel uit van de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Zij is voorzitter van de Haagse Orgel Kring.

Zij behaalde het B diploma Orgel en het diploma Protestantse Kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium en het diploma Uitvoerend Musicus Orgel aan het Sweelinck Conservatorium.

foto: Monique Shaw

Over de inloopconcerten

De Inloopconcerten 2018 worden voor het 20ste jaar georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Ze vinden plaats op woensdagen van 13:00 uur tot 13:30 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. De toegang is vrij.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.