Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Inloopconcert: Jan Pieter Lanooy (orgel)

Datum
woensdag 22 mei 2019
Tijd
Serie
Inloopconcerten universiteitsorgel 2019
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

De Inloopconcerten 2018 worden voor het 20ste jaar georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Ze vinden plaats op woensdagen van 13:00 uur tot 13:30 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. De toegang is vrij.

Jan Pieter Lanooy

Jan Pieter Lanooy speelt o.a. van Johann Sebastian Bach, Allein Gott in der Höh sei Ehr, Pastorella in F-groot en van Dietrich Buxtehude Fuga in C-groot.

Jan Pieter Lanooy begon op tienjarige leeftijd met orgelspelen bij Karolien Schuurmans en Bart Wuilmus in Baarle-Hertog (België). Later kreeg hij orgellessen in Den Haag van toenmalig Kloosterkerk-organist Jan Hage.

Aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam behaalde hij zijn eerste jaar bij Aart Bergwerff. Sinds 2015 studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van der Kooy. In 2017 rondde hij aldaar zijn Bachelor 'cum laude' af en momenteel is hij bezig met de Master Orgel. Masterclasses volgde hij o.a. bij Bram Beekman, Leo van Doeselaar, Ludger Lohmann en Ad van Sleuwen.

Jan Pieter is organist van de PKN-gemeente Warmond en tweede organist van de Westerkerk te Amsterdam.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.