Kunst en Cultuur

Inloopconcert: Guus Theelen (orgel)

8 mei 2019
Serie
Inloopconcerten universiteitsorgel 2019
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Groot Auditorium

Guus Theelen speelt Paasliteratuur van Hans Buchner, Johann Caspar Ferdinand Fischer, Johann Sebastian Bach, Dom Paul Benoit en Franz Schmidt. Guus Theelen volgde na zijn eerste orgel- en pianolessen bij kerkmusicus H. Rijnbeek, orgellessen bij de Haagse organist Jan Schmitz, Aart de Kort en later bij Theo Visser. In 1995-1997 volgde hij masterclasses bij de stichting Le Puy Musical te Rouen (Frankrijk). Hij nam deel aan verschillende masterclasses en aan de Thüringische Orgelakademie te Eisenach en Altenburg. Vanaf 2009 is Guus de vaste bespeler van het Mittenreither-Duyschot-Schonat orgel in de St. Lodewijkskerk in Leiden.

De Inloopconcerten 2018 worden voor het 20ste jaar georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Ze vinden plaats op woensdagen van 13:00 uur tot 13:30 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. De toegang is vrij.